6 Μαρτίου 2013 Εντάξτε στη διατροφή σας τις τροφές εκείνες που θα σας απαλλάξουν από το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

"Μαγικές" τροφές για επίπεδη κοιλιά

Η επίπεδη κοιλιά αποτελεί επιθυμία όλων των γυναικών. Τις περισσότερες φορές όμως παραμένει άπιαστο όνειρο, καθώς πολλές από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι εκτός από την άσκηση μπορούν και κάποιες συγκεκριμένες τροφές να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας!

Πράσινο τσάι: Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Έρευνες απέδειξαν ότι γυναίκες που έπιναν περίπου έξι φλυτζάνια πράσινο τσάι για 12 εβδομάδες έχασαν τρία εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης, χωρίς να αλλάξουν άλλες συνήθειές τους.

Τρόφιμα ολικής άλεσης: Η κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης είναι άμεσα συσχετισμένη με τη μείωση των δεικτών παχυσαρκίας στην περίμετρο της κοιλιάς. Η αυξημένη περιεκτικότητα αυτών των τροφίμων σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν τον ρυθμό της λιπογένεσης. Καθημερινά είναι καλό να καταναλώνετε 4-6 μερίδες τροφίμων ολικής άλεσης (ζυμαρικά, δημητριακά, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι).

Φρούτα-Λαχανικά: Το πολούσιο περιεχόμενό τους σε φυτικές ίνες καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα που αποτελεί "εχθρό" της επίπεδης κοιλιάς. Φροντίστε να τρώτε πέντε μερίδες την ημέρα.

Πουλερικά-αυγά-κρέας: Δεν προκαλούν φούσκωμα, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού. Καθημερινά μπορείτε να τρώτε 3-4 μερίδες. Μην το παρακάνετε με το κόκκινο κρέας, καταναλώστε το μία φορά την εβδομάδα και μόνο τα άπαχα μέρη.

Ψάρι-Ανάλατοι ξηροί καρποί: Φροντίστε να τρώτε ψάρια 2-3 φορές την εβδομάδα, καθώς η συνδυαστική δράση της πρωτεϊνης που περιέχουν με τα ω-3 λιπαρά οξέα, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Καλό είναι επίσης να τρώτε καθημερινά 1-2 κουταλιές της σούπας ανάλατους, ξηρούς καρπούς.

Καρυκεύματα-μπαχαρικά: Δίνουν μια μικρή ώθηση στον μεταβολισμό, αυξάνοντας την παραγωγή θερμότητας του σώματος και ανεβάζοντας τις καύσεις του για περίπου 20 λεπτά μετά την κατανάλωσή τους. Εντάξτε τα στη διατροφή σας, προσθέτοντας κανέλα στα ροφήματα και στα γαλακτοκομικά, πιπέρι στο κρέας, στο ψάρι, στα πουλερικά και μυρωδικά στη σαλάτα και στο μαγείρεμα.

Γιαούρτι: Άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα η οποία περιλάμβανε άπαχο γιαούρτι, έχασαν 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από όσους τηρούσαν παρόμοιο πρόγραμμα χωρίς όμως να τρώνε γιαούρτι. Επιπλέον η κατανάλωση γιαουρτιού με προβιοτικά βελτιώνει την εντερική λειτουργία και μειώνει το φούσκωμα στην κοιλιά. Καθημερινά μπορείτε να καταναλώνετε δύο γιαούρτια χαμηλά σε λιπαρά.

Πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε:
Μη μένεις πολλές ώρες νηστική, γιατί μετά το πολύ φαγητό θα σου προκαλέσει τυμπανισμό. Αποφύγετε το αλάτι γιατί κάνει κατακράτηση. Αποφύγετε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη γιατί αυξάνουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

Σχόλια Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Πες μας τη γνώμη σου

Όνομα:
Email:
Ανανέωση εικόνας
printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's
αναμονή
powered by vimaonline.gr